Verksamhet

På denna sida och sidorna till höger, samt ovan, kan du läsa mer om vår verksamhet.

När vi behöver få dela lite till – Husgrupper

Den stora gudstjänsten är bra för festen och glädjen och delaktigheten. Det är en stor tillgång att få träffas många tillsammans för att be och tillbe. Men den stora gemenskapen är förstås ett trubbigt redskap för det mer förtroliga samtalet.

Det är lätt att bli – och förbli – anonym i en stor grupp människor. Därför är det vår strävan att också kunna erbjuda den som så önskar en tillhörighet i en mindre husgrupp, där ett mer personligt och livsnära samtal kan växa fram.

Våra husgrupper samlas varje eller varannan vecka i hemmen. Där kan man äta tillsammans, läsa Bibeln, berätta om veckans händelser, be för varandra eller kanske göra en utflykt. Vi ser att detta har ett mycket stort värde för den personliga utvecklingen och tryggheten.

Att komma till tro kan vara en lång process. Den lilla gruppen kan därför också vara en gemenskap för sökaren som ännu inte hittat hem. Tro och tvivel bearbetas bäst i nära och trygga relationer, där var och en får gott om utrymme och möjlighet att säga sitt.

Vill du vara med i en husgrupp? Tveka inte att prata med oss om det.

Afternoon tea

En lördag per termin samlas kvinnor i alla åldrar till afternoon tea i Korskyrkan.

Vi dricker te (eller kaffe), och äter scones med traditionella tillbehör, m.m.

Framförallt samtalar vi med varandra och lyssnar till ett program med inbjudna gäster.

Vi vill att dessa samlingar för kvinnor skall vara som en oas där vi kan få något både för vår yttre och inre människa; en stunds gemenskap där våra frågor om livet, tron och Gud kan få utrymme, ett tillfälle att bli utmanad och berörd, och att få en stunds avkoppling.

Så snart nästa samling är planerad kommer du att kunna läsa om det på nyhetssidan.

Svenska för invandrare

Varje onsdag mellan 10.00-12.00 inbjuder kyrkornas flyktingrådgivning till svenskundervisning för invandrare i Korskyrkans lokaler.

Att få lära sig ett språk blir ofta också porten in i ett samhälle och in i nya relationer. Vi är stolta över att få vara en liten del att denna viktiga verksamhet.

Be för Borås!

Varje sista söndag i månaden under vår- och höstterminerna bjuder många kyrkor i Borås in till bön för vår stad. Ledningen för dessa samlingar har tagit fram en enkel böneguide för dig som vill be också under sommarmånaderna. Du finner den här.