Alpha våren 2023

Alpha

LIVET ÄR VÄRT ATT UTFORSKA

Alpha är en grundkurs i kristen tro som pågår 11 tisdagar med start för en prövakväll den 21 februari och kursstart den 28 februari + en Alphadag lördagen den 22 april där vi samtalar om vem den helige Ande är.

Alpha är för Dig som är: nyfiken på att utforska livet, vem Gud är, om han nu finns, varför allt lidande i världen, om det finns en god och allsmäktig Gud, varför finns jag till, vad är meningen med livet, finns det en Gud som bryr sig…

Alpha finns i alla världsdelar och i alla olika kyrkliga miljöer. Det är över 32 miljoner personer som gått en Alphakurs. I Sverige är det omkring 200 000 personer som deltagit. Se en trailer om vad Alpha är via länk: https://youtu.be/58Ujo18Jhpg

Vi inbjuder Dig till en Kurs med start med en Pröva-Alpha-Kväll den 20 september 2022.

Alphakurs innebär att vi möts i Korskyrkan kl. 18.30. Kvällen startar med att vi äter mat tillsammans i fyrtio minuter, därefter är det undervisning, ofta utifrån filmer som Alpha gjort. Vissa gånger har någon ledare i kyrkan undervisningen. Sedan är det fyrtio minuters samtal i mindre grupper där Du som gäst får ställa dina frågor och funderingar. Avslut senast 21.00.

Kostnad: 50kr per gång (självkostnadspris för maten)

OBS! Är kostnaden ett hinder så betala det du kan

Varmt välkommen med du också på en spännande livsresa…

Anmälan: senast den 19 februari 2023 via länk: https://forms.gle/F91FnBHd4xCHnzbdA

För mer information kan du ringa: 073-519 45 91 (Stig Bomberhult, pastor i Korskyrkan, Borås) eller skicka ett mejl till: alpha@korskyrkan.org (Stig Bomberhult)

Nyheter