Alpha Våren 2022

LIVET ÄR VÄRT ATT UTFORSKA

Alpha är en grundkurs i kristen tro som pågår 12 tisdagar med start för en prövakväll den 8/2 och kursstart den 15/2 + en Alphadag (lördag) där vi samtalar om vem den helige Ande är.

Alpha är för Dig som är: nyfiken på att utforska livet, vem Gud är, om han nu finns, varför allt lidande i världen om det finns en god och allsmäktig Gud, varför finns jag till, vad är meningen med livet, finns det en Gud som bryr sig…

Alpha finns i alla världsdelar och i alla olika kyrkliga miljöer. Det är över 32 miljoner personer som gått en Alphakurs. I Sverige är det omkring 200 000 personer som deltagit. Se en trailer om vad Alpha är via länk: Alphas stora filmserie — Har du frågor – Gå Alpha

Vi inbjuder Dig till en Kurs med start med en Pröva-Alpha-Kväll den 8 februari 2022.

Alphakurs innebär att vi möts i Korskyrkan kl. 18.30. Kvällen startar med att vi äter tillsammans i fyrtio minuter, därefter är det undervisning, ofta utifrån filmer som Alpha gjort. Vissa gånger har någon ledare i kyrkan undervisningen. Sedan är det fyrtio minuters samtal i mindre grupper där Du som gäst får ställa dina frågor och funderingar. Avslut senast 21.00.

Kostnad: 50kr per gång eller 400kr för hela kursen (självkostnadspris för maten)

OBS! Om kostanden är ett hinder så betala det du kan)

Varmt välkommen med du också på en spännande livsresa!

Anmälan: senast den 13 februari 2022

https://forms.gle/u5462iHz7n89a5Du8

För mer information kan du ringa: 073-5194591 (Stig Bomberhult, pastor i Korskyrkan, Borås) eller skicka ett mejl till: alpha@korskyrkan.org (Stig Bomberhult)

Nyheter