Alpha HT 2023

Alpha

LIVET ÄR VÄRT ATT UTFORSKA

Alpha är en grundkurs i kristen tro som pågår 12 tisdagar med start med en pröva-på-kväll den 19 september och kursstart den 26 september + en Alphadag, lördagen den 11 november, där fokus är på vem den helige Ande.

Alpha är för Dig som är: nyfiken på att utforska livet, har funderingar på vem Gud är, om han nu finns, varför allt lidande finns i världen om Gud är god och allsmäktig, varför finns jag till, vad är meningen med livet, finns det en Gud som bryr sig…

Alpha finns i alla världsdelar och i alla olika kyrkliga miljöer. Det är över 32 miljoner personer som gått en Alphakurs. I Sverige är det omkring 200 000 personer som deltagit. Se en trailer om vad Alpha är via länk: https://youtu.be/58Ujo18Jhpg  

Vi inbjuder Dig till en en Pröva-Alpha-Kväll den 19 september 2023 och kursstart den 26 september

Anmälan: senast den 17 september 2023 via länk: https://forms.gle/2Hgo3qwLvDcvEGbLA

OBS! Du kan även anmäla dig till hela kursen, senast den 24 september.

Alphakurs innebär att vi möts i Korskyrkan kl. 18.30. Kvällen startar med att vi äter mat tillsammans i fyrtio minuter, därefter är det undervisning, ofta utifrån filmer som Alpha gjort. Vissa gånger har någon ledare i kyrkan undervisningen. Sedan är det fyrtio minuters samtal i mindre grupper där Du som gäst får ställa dina frågor och funderingar. Avslut senast 21.00.

Kostnad: 50kr per gång (självkostnadspris för maten)

OBS! Är kostnaden ett hinder så betala det du kan

Varmt välkommen med du också på en spännande livsresa…

För mer information kan du ringa: 073-519 45 91 (Stig Bomberhult, pastor i Korskyrkan, Borås) eller skicka ett mejl till: alpha@korskyrkan.org (Stig Bomberhult)

Nyheter